Nyinflyttad


Välkommen till vår förening! Vi hoppas du ska trivas här! Här har vi samlat lite information som kan vara bra för sig att veta som ny hos oss. Låt oss veta om du saknar nåt efter att ha läst igenom informationen!

Avfallshantering

Se Praktisk information.

Beställa fler nycklar/taggar

Se Praktisk information.

Bredband och telefoni

Bredband och telefoni ingår i avgiften och tecknas hos Tele2. På FiberLAN anslutningen blir hastigheten 1000/1000 Mbit/s,  på FiberKOAX blir hastigheten 100/10 Mbit/s. Tecknas av dig, se mer information i Tele2 (ComHem)-avtalet (PDF, nytt fönster). Vid eventuell omkoppling av fiberleverantör tar Tele2 ut en kostnad om den tidigare har haft en annan leverantör samt kan extern firma behöva tas in för omkoppling. Föreningen kommer att byte leverantör av bredband och telefoni den 1 juli 2024. Läs mer här

Bomnyckel

Se Praktisk information.

Garage

Vill du hyra garageplats? Skicka ett mail till info@brfnordostpassagen.se för att ställa dig i kön. Föreningen erbjuder både vanliga garageplatser och garageplatser med elbilsladdare.

Cykelrum

Finns vid de flesta trappuppgångar. Är det fullt i det närmsta, prova nästa! Du kommer åt rummen med din lägenhetsnyckel. Glöm inte stänga dörren efter dig.

Engagera dig

Föreningen drivs av en styrelsen bestående av medlemmar i föreningen. Det finns fler sätt att engagera sig! Kontakta styrelsen så berättar vi mer!

Fest och trivselregler

Självklart får du ha fest, middag och så vidare, men tänk på att det ska vara tyst före 8:00 och efter 22:00. Sätt gärna upp lappar i trapphuset och berätta för dina grannar så att de vet att det är du som har festen. Läs igenom fler av föreningens trivselregler här.

Få löpande information

Det enklaste sättet att få viktig information regelbundet är att anmäla sig till vårt nyhetsbrev som utkommer ungefär en gång i månaden. Det gör du genom att maila oss!

Föreningen i sociala medier

Vi har en facebookgrupp för boenden i föreningen. Gå gärna med och håll kontakt med dina grannar!

Förråd

Finns till varje lägenhet. Det finns inte möjlighet att hyra ytterligare förråd i dagsläget. Ha ett ordentligt lås på ditt förråd och om du ska förvara textilier plasta då in dessa på grund av risken för mal. Förvara inte dyrbara föremål i förråden då vi som alla andra kan drabbas av inbrott.

Porttelefon

För att släppa in gäster från entréporten använder du din telefon. För att koppla porttelefonen till de nummer ni vill ha kopplade t e.x mobilnummer/fast telefon hör du av dig till info@brfnordostpassagen.se med mobilnummer/telefonnummer, ditt namn samt föreningens lägenhetsnummer. När sedan gästen ringer på ditt namn kommer din telefon ringa och du trycker 5 för att öppna porten.

Tänk på att inte släppa in okända som inte ska besöka dig.

Dörr & Postbox

Nyckel till dessa fås av den förra innehavaren. För att ändra namnet på din box/hiss eller vill ha märke för ”ej reklam” kontaktar du Nabo, via felanmälansformuläret.

Renovera

Du får naturligtvis renovera och fräscha upp eftersom du har underhållsansvar för din lägenhet. Det framgår mer detaljerat i stadgan (från sidan 5) vad som gäller. För att veta vad du får göra utan Styrelsens godkännande eller bygglov kan du läsa mer under Praktisk information. Är du osäker? Kontakta styrelsen!