Mäklarinformation

Här kan du som mäklare hitta aktuell information om föreningen som är bra att känna till inför försäljning i Brf Nordostpassagen.

Avgifter (planerade förändringar)

Inga förändringar planerade.

Bostadsrättsförsäkring

Föreningen har inte bostadsrättsförsäkring, medlemmar behöver teckna eget bostadsrättstillägg.

Bredband, basutbudet samt IP-telefoni

Detta ingår i din avgift. På FiberLAN anslutningen blir hastigheten 100/100 Mbit/s på FiberKOAX blir hastigheten 100/10 Mbit/s. Alla som vill ta del av erbjudandet kontaktar Com Hem.

Cykelförråd

Finns i anslutning till varje trapphus.

Föreningens omfattning

Föreningen består av Vegastadens två översta fastigheter mot Oscar Fredriks Kyrkogata, med adresserna Nordostpassagen 9–19 och 23–31. Föreningen består av 236 lägenheter och 6 lokaler.

Föreningslokaler

I dagsläget finns inga gemensamhetslokaler att nyttja.

Förråd

Till varje lägenhet finns ett förråd.

Garage

Föreningens disponerar över 218 garageplatser (både bil och MC) som hyrs ut till medlemmar (interna), hyresgäster och externa. I dagsläget finns ingen kö till de interna platserna.

Grovsopor

Föreningen har ett grovsoprum.

Gästrum

Föreningen har en gästlägenhet som kan bokas av medlemmar.

Handläggningstid vid överlåtelse

Ca 2 veckor.

In- och utträdesansökan

Skickas till ekonomiska förvaltaren SBC.

Juridisk person

Godkänns inte.

Lägenhetsnummer

Varje lägenhet i Brf Nordostpassagen har två olika lägenhetsnummer. Båda dessa ska skrivas ned i köpeavtalet.

OVK

Genomförd februari/mars 2017.

Planerade underhåll och renoveringar

Under december 2016 har isblockerare och värmeslingor installerats på tak och burspråkstak för att förhindra istappsbildning.
Under 2017 kommer en översyn av värme och ventilation göras enligt underhållsplan.

Porttelefon

Entréerna har porttelefon vid entréerna. Påringning och insläpp sker till valfritt telefonnummer.

Finns för nerladdning under Dokument.

Stammar och dylikt

Under 2016 och början av 2017 färdigställdes en omfattande relining.

Teknisk och ekonomisk förvaltning

Föreningen köper all förvaltning av externa leverantörer, SBC för ekonomisk förvaltning och PLL för teknisk förvaltning.

Tvättstuga

I föreningen finns fullutrustade tvättstugor som bokas via aptussystem (webb eller app).

Vatten och värme

Kostnad för vatten och fjärrvärme ingår i årsavgiften.

Årsredovisning

Finns för nerladdning under Dokument.

Äkta förening

Brf Nordostpassagen är en äkta förening.

Ändamål

Lägenheterna ska användas som permanentbostad.

Överlåtelse- samt pantsättningsavgifter

För arbete med överlåtelse av bostadsrätt får överlåtelseavgift tas ut med 2,5% av prisbasbeloppet enligt lagen om allmän försäkring. Köparen svarar, enligt stadgarna, för att överlåtelseavgiften betalas.

För arbete med pantsättning av bostadsrätt tas en pantsättningsavgift ut med 1% av prisbasbeloppet enligt lagen om allmän försäkring. Pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.