Trivselregler


Glöm inte följa föreningens Trivselregler, de är till för allas trevnad.

Trivselregler

Barnvagnar, cyklar med mera

Barnvagnar, cyklar, mattor, krukor och liknade får ej ställas i trapphuset. De står i vägen vid trappstädningen och kan hindra räddningspersonal vid utryckning. Ställ cykeln i cykelförrådet och ta in barnvagnen i lägenheten.

Grillning

Grillning på balkong och uteplats ska ske med hänsyn till grannarna. Använd gärna de stora grillarna vid NP9 & NP23 som vetter mot Oscar Fredriks kyrka. Där växer även lite örter som kan användas när ni grillar.

Rökning och vädring

Rökning är ej tillåten i några gemensamma utrymmen. Det är förbjudet att slänga fimpar eller skräp i buskage, på uteplatser, eller från balkongen, samt att piska mattor på balkongen. Tänk också på att vädring av sängkläder genom fönster och från balkong, betyder att skräp kan hamna hos någon annan.

Störningar

Innan 8.00 och efter 22.00 skall det vara tyst och lugnt. Renoveringar och andra byggnadsarbeten i lägenheterna skall utföras under dagtid för visad hänsyn och förståelse. Meddela gärna era grannar i förväg för ökad förståelse. Upplever du en störning från din granne är det alltid bra att kontakta hen i första hand för dialog och förståelse.

Trapphus

Förvissa er om att dörrar till entré och allmänna utrymmen är stängda. För din och allas säkerhet släpp inte in någon du inte känner. Var också rädda om dörrarna och undvik smällar och ryckningar i dessa. Sätt aldrig upp lappar i trapphuset med tejp, i synnerhet inte på fönster då klistret förstör ytan.

Detta och matnyttig information hittas här: Praktisk information