Trivselregler


Barnvagnar, cyklar med mera

Barnvagnar, cyklar, mattor, krukor och liknade får ej ställas i trapphuset. De står i vägen vid trappstädningen och kan hindra räddningspersonal vid utryckning. Ställ cykeln i cykelförrådet och ta in barnvagnen i lägenheten.

Grillning

Grillning på balkong och uteplats ska ske med hänsyn till grannarna. Det finns för ändamålet installerade grillar vid husen, vid gavlarna som vetter mot Oscar Fredriks kyrka.

Rökning och vädring

Rökning är ej tillåten i några gemensamma utrymmen. Det är förbjudet att slänga fimpar eller skräp i buskage, på uteplatser, eller från balkongen, samt att piska mattor på balkongen. Tänk också på att vädring av sängkläder genom fönster och från balkong, betyder att skräp kan hamna hos någon annan.

Störningar

Innan 8.00 och efter 22.00 skall det vara tyst och lugnt. Renoveringar och andra byggnadsarbeten i lägenheterna skall utföras under dagtid.

Skyltning på dörr, hiss och postfack

Fäst inget på ytterdörrens utsida, utskiktet förstörs av tejp och häftmassa. Föreningens ansvar för skador på dörrarna omfattar enbart ytskiktet på utsidan. Tänk på att du själv kan hålla din dörr fin och fräsch genom att polera den med möbelpolish.

Vid entrédörren och lägenhetsdörren skall namnet på lägenhetsinnehavaren anges. Detta gäller såväl hyres- som bostadsrättslägenheter. PLL ansvarar för namnet på lägenhetsdörren och postboxen, kontakta PLL för namnändring eller vid andrahandsuthyrning.

Tvättstugor

Rengöring av tvättstugan skall ske av de boende, efter avslutad tvätt. Torkning av maskiner och golv och luddtömning av torktumlare. Sista torsdagen i månaden töms tvättstugan på kvarglömd tvätt, som då slängs. Se trivselregler i tvättstugan, då vi har gemensamt ansvar för tvättstugan är det viktigt att följa trivselreglerna.

Trapphus

Förvissa er om att dörrar till entré och allmänna utrymmen är stängda. Var också rädda om dörrarna och undvik smällar och ryckningar i dessa. Sätt aldrig upp lappar i trapphuset med tejp, i synnerhet inte på fönster då klistret förstör ytan.